Terapia cu ventuze in cadrul masajului.
Cum funcționează terapia cu ventuze? Terapia constă în aplicarea, de obicei pe spate, a unor ventuze (recipiente mici realizate din sticlă, plastic, bambus, ceramică sau metal), care sunt poziționate în funcție de meridianele energetice. În general sunt preferate cele din sticlă pentru că sunt mai practice și permit terapeutului să vadă ce se întâmplă cu pielea pe parcursul tratamentului.
De obicei ventuzele sunt încălzite înainte de a fi aplicate, cu ajutorul unei bețișor cu bumbac (sau alt material inflamabil), care.se înmoaie în alcool, apoi se aprinde, se introduce în ventuză și se poartă în jurul pereților interiori ai ventuzei. Arderea acestuia absoarbe oxigenul din ventuză și ajută la crearea.vacuumului atunci când este aplicat pe piele, favorizând și aderarea acestuia la piele. Sunt puse câteva ventuze (nu există un număr standard), iar pacientul rămâne o perioadă de timp cu ele pe spate (între 5 și 10 minute).
Pielea începe să se „umfle” și să se înroșească în interiorul ventuzei, ca urmare a sucțiunii exercitate de aceasta. După îndepărtarea ventuzelor, pe piele rămân semne vinete, pentru că vacuumul creat determină ruperea vaselor capilare.
Prin sucțiunea creată asupra pielii, terapeuții susțin că ventuzele ar favoriza deschiderea porilor, ar antrena eliminarea toxinelor din organism și.ar stimula echilibrarea forței vitale Qi prin îndepărtarea blocajelor energetice.
Terapia cu masaj În timpul terapiei cu masaj, terapeutul poate deplasa cupele și le poate mișca în mai.multe zone pe piele, fiind astfel recunoscută ca o formă de terapie de masaj. Masajul cu ventuze a fost, de asemenea, folosit pentru scăderea în greutate și reducerea celulitei. Cupele de terapie cu silicon sunt folosite mai degrabă pentru.această formă de terapie deoarece aceste cupe sunt mai moi și mai flexibile, ceea ce le face să alunece mai ușor pe corpul pacientului.
Prin metoda terapiei cu ventuze, pielea, țesutul și mușchii sunt trași în.sus pentru a spori circulația și pentru a oferi o gestionare a durerii.
Terapia prin masaj utilizează, de asemenea, uleiuri diferite, astfel încât paharul să poată aluneca cu ușurință pe spatele pacientului.

Comments